TopSolid’Wood е интегрирано решение за проектиране на изделия от дърво. Този софтуер се използва за проектирането на мебели, вътрешен дизайн, хотели, офиси, яхти, музикални инструменти, играчки, дървени къщи...

Интеграцията с модулите TopSolid’WoodCam, TopSolid’Progress и TopSolid’Mold предоставят на производителите големи възможности за увеличение на производителността и качеството на изделията, благодарение на комплексното им проектиране и производство. Вградения в TopSolid’Wood модул за фотореалистично представяне осигурява на дизайнерите на вътрешно обзавеждане възможност за перфектно представяне на проекта пред клиентите.

Параметричността и интегрираността на TopSolid’Wood предоставя възможност за създаване на параметрични изделия. Модификацията на един параметър води до изменение на цялата конструкция, чертежите, ЦПУ-програмите за изработване и т.н.
                                               

TopSolid’Wood е базиран на твърдотело (SOLID) моделиране и притежава специфични функционалности за обработка на дървени изделия. Специфичните за TopSolid’Wood функции многократно намаляват времето за конструиране. Например функцията “moulding” създава избран от библиотеката профил по страничната повърхнина на детайла със или без канал, а функцията “counter moulding” създава автоматично огледалния профил по страничната повърхнина на сглобения детайл със или без клин за канала. Клина е с такава дължина, която осигурява хлабина в канала.
                                               

Библиотеката стандартни компоненти включва голям брай стандартни компоненти като обков, ключалки, брави, дръжки, щифтове, панти, профили и др. Библиотеките могат да се разширят със собствени, параметрични и интелигентни компоненти, дефинирани от потребителя.

Мощният модул за чертане на TopSolid’Wood включва автоматично и едновременно създаване на чертежите на всички детайли от конструкцията, което драстично намалява времето за проектиране.